ВАКАНЦИОННИ ВИЛИ ЛОЗИТЕ

ФЕЙСДИЗАЙН ООД
ВАКАНЦИОННИ ВИЛИ ЛОЗИТЕ

Ваканционни вили Лозите е група от четири къщи, разположени на 3 км от бреговата ивица, в близост до гр. Поморие, в уреголиран имот с площ 8334м2.
Идеята е жилищата да се групират така, че всяко да има закътано персонално дворче, а да споделят скъпата инфраструктура – ВиК и др. енергийни инсталации, локализирани в центъра на къщата.
Всяка къща садържа 12 жилища на 3 нива, всяко от които е със самостоятелен достъп, двор с басейн и навес с камина, паркомясто и жилищна част. До всяко жилище тип А и В се достига през персонален двор, а в мезонета – жилище тип М – по озеленена алея и стълбище, преодоляващо едно ниво.
Къщите са разделени на 4 еднакви сектора на всяко ниво, така се образуват по 4 жилища тип А, В и М за всяко ниво.
На полуниво/-1.20/ от уличното са разположени жилища тип А, с двор 165 м2, в т.ч. навес с камина-40м2 и басейн-25м2. Жилището-85 м2 разполага с 2 спални, 2 бани, широк кухненски бокс, трапезария и дневна. Към жилището има едно частно паркомясто –ок.20м2., разположено в непосредствена близост до входа на двора.
На полуниво/+1.20/ от уличното са разположени жилища тип В, с двор 100 м2, в т.ч. навес с камина-20м2 и басейн-15м2. Жилището-90 м2 разполага с 2 спални, 2 бани, склад, широк кухненски бокс, трапезария и дневна. Към жилището има едно частно паркомясто –ок.20м2., разположено в непосредствена близост до входа на двора.
С независим достъп на ниво над уличното са разположени жилища тип М, с двор-панорамна тераса на покривно ниво 40 м2, в т.ч. навес с фитнес-10м2 и басейн-5м2. Жилището-160 м2 разполага на първо ниво с 1или 2 спални, баня, тоалетна, антре с дрешник, широк кухненски бокс, трапезария и дневна; на второ ниво – подпокривно -2 спални, баня, тоалетна, минибар, дневен кът към озеленена панорамна тераса с малък басейн, възможност за фитнес или камина . Към жилището има едно частно паркомясто –ок.20м2..
В ядрото на къщата е рязположено общо инсталационно помещение. В него ще се разположат резервоар за вода, климатични инсталации , а над покрива – соларни колектори. Така инсталационите разводки ще бъдат максимално икономични, като съответните загуби ще бъдат сведени до минимум. Ще бъде предварително заложено място за климатичните инсталации, така че да не пречат с шум и вибрации и да загрозяват фасадите. Осигурен е и външен достъп при необходимост от ремонт. Самите инсталации може да са както общи, така и индивидуални за всяко жилище
ОБЩА ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ - ок 6500м2 + 4500м2 прилежаща дворна площ
изготвил: арх. Н. Гешкова

ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР

ЗЛАТНИ СПОНСОРИ

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори

ВХОД ЗА ЖУРИ