АБ „САРХ“ арх. Славей Гълъбов

АБ „САРХ“ арх. Славей Гълъбов
Ваканционно селище край гр. Поморие.

Проектът е разработен в идейна фаза през 2013 година.
Комплексът е разположен на брега на Черно море, на 8 км. от гр. Бургас, на 4 км. от гр. Поморие и на 3 км. от международното летище „Сарафово - Бургас“. Разпростира се върху терен от 5 200 кв.м. с лек наклон от север към юг – по посока на морето. Достъпът до него се осъществява от съвременни пътни комуникации.

Общо съдържание на комплекса

Комплексът съдържа 15 броя еднофамилни жилища, разработени в три разновидни типа: тип 1 и 1а; тип 2 и 2а; и тип – ъглови сгради. Жилищата са комбинирани в групи по два броя. Всяко жилище е осигурено от два броя паркоместа – едното от тях е в гаража на всяка отделна сграда, а другото на открито – в непосредствена близост до всяко едно жилище.

Достъпът до жилищата е от външната страна на комплекса, с цел да не се нарушава комфорта на общото вътрешно пространство.

Общото вътрешно пространство съдържа басейн за възрастни, басейн за деца и джакузи. Басейнът за деца е в непосредствена близост с обширна площадка за игра, а джакузито е ситуирано в непосредствена близост до покритата беседка с барбекю.

Всяко от жилищата има покрита тераса и малък озеленен кът за самостоятелно ползване.


Съдържание на жилищата

Всяко от жилищата е на два етажа.

Първият етаж съдържа дневна със столова и кухня, тоалетна, входно антре със стълба и гараж с топла връзка с антрето. Към дневната е оформена покрита тераса, в съседство с озеленения кът за самостоятелно ползване.

Вторият етаж съдържа антре и по три спални. Една от спалните се обслужва от самостоятелна баня с гардеробно помещение. Другите две спални се обслужват от една баня с достъп от антрето.

Общата площ на всяко едно от жилищата е в границите на 212-215 кв.м.

Архитектурата на сградите е представена в модернизиран национален български стил.

Конструкцията е монолитна със стоманобетонови плочи, колони и греди и тухлени стени. Предвидени са топлоизолации на всички външни стени и покривна плоча – за да се осигури комфорт на обитаване целогодишно.

арх. Славей Гълъбов
арх. Данчо Ракиловски

ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР

ЗЛАТНИ СПОНСОРИ

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори

ВХОД ЗА ЖУРИ