Triple Green Buidling Group - арх. Весела Вълчева-МакГий

Управител на Triple Green Buidling Group, Член на Управителния съвет на Българския съвет за устойчиво развитие

Арх Весела Вълчева-МакГий има богат опит в практическото приложение и професионални обучения в сферата на устойчивото развитие и строителство. Тя е основател и президент на един от клоновете на Американски съвет за усточйиво строителство в Америка Весела придобива уникален набор отумения за развитие и управление на организации като съвета за усточйво развитие. Като архитект тя работи върху множество проекти с национално и международно значение и като консултант ръководи сертифицирането на редица проекти в САЩ и Европа.

Весела е управляващ партньор в Triple Green Building Group, LLC - консултанстка компания предлагаща пълен пакет от услуги в сферата на сертифициране на устойчиви сгради и проведжане на обучения. Пред 2010 година Американския Съвет за устойчиво строителство лицензира Triple Green Building Groupи оторизира компанията да провежда обучения по американската система за устойчиви сгради и градски структури LEED на международно ниво. Също така компанията работи в партньорство с редица комапнии за професионални обучения в САЩ с цел създаване на курсове по устойчиво развитие и строителство.

По настоящем Весела е член на Управителния съвет на Българския съвет за устойчиво развитие. Работи активно в провеждането на професионални обучения и предсатвялва Българския Съвет пред Европейската Мрежа от Съвети, част от Световния Съвет за усточйиво строителство.

Весела Вълчева-МакГий завършва архитектура в Университета за Изкуство и Дизайн, Савана, САЩ, където в момента е и преподавател. Също така е и сертидфициран одитор по немската система за устойчиви сгради DGNB, както и по английската система BREEAM.

ЗЛАТЕНСПОНСОР

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори