Еднофамилна жилищна сграда в с. Лозен Проектанти: арх. Веселин Серкеджиев, арх. Бойчо Бойчев, арх. Андрей Андреев – ВБ Студио ООД

Еднофамилна жилищна сграда в с. Лозен

Проектанти: арх. Веселин Серкеджиев, арх. Бойчо Бойчев, арх. Андрей Андреев – ВБ Студио ООД

     Сградата е разположена в имот на северен склон в с. Лозен с площ 698 м².

    Еднофамилната къща има разгъната застроена площ 207 м², разпределена в три нива. Проектът на сградата е съобразен с няколко особености на имота, които предопределят визията и функционалното разпределение на сградата. От една страна парцелът е разположен на северен склон с впечатляваща гледка към гр.София, а подходът към него се осъществява от южната му граница. От друга страна имотът е дълъг и тесен, и всичко това налага къщата да има специфична форма и визия. Водеща идея при проектирането е да се улови гледката към гр. София и да се запази уединението от съседните имоти.

     Къщата е на три нива, но елегантно вписана в склона на терена. В южната част, към улицата, постройката е едноетажна и с навлизането в парцела се развива на още две нива надолу по склона. На първото ниво е разположена дневната зона, от която се открива гледката към гр.София. Нивото на кота -3.00 е предвидено за спалните помещения, а частичния етаж на кота -5.80 – за лятна кухня, от която се излиза в двора. Екстериорът на еднофамилната сграда е решен с елегантна дървена скара и сива мазилка. По този начин се допълва идеята за максимално изчистен облик и се създава усещане за хармония между сградата и природата около нея. 

ЗЛАТЕНСПОНСОР

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори