Жилищна сграда в Ливадия, Крим, “ВБ Студио” ООД , арх. Веселин Серкеджиев, арх. Бойчо Бойчев, арх. Ивайло Къчовски

Международен  конкурс за жилищна и хотелска сграда в Ливадия, Крим, Русия

Проектант:  “ВБ Студио” ООД и партньори , арх. Веселин Серкеджиев, арх. Бойчо Бойчев, арх. Ивайло Къчовски 

Уникално местоположение

Уникалното местоположение на предвидения комплекс е в черноморския курорт „Ливадия”- Кримски полуостров, разположен на Черно море, в района на Ялтински горнопланински природен резерват, граничещ със санаториум „Черноморие” и известен замък-музей Ливадия -  паметник на архитектурата. 

Идеята на Инвеститора е да се предвиди застройка на стръмен терен с изразена денивелация към морето, да има възможност за максимално уползотворяване на мястото, връзка с плажната ивица. Сградата да включва възможност за използване от хотелска петзвездна верига тип „Кемпински” с всички нужни функции и обслужване и голяма част с апартаменти за продажба от различни типове - от студио до апартаменти с 3 спални и панорамни мезонети, предвидени са тенис кортове на покрива, озеленяване, басейни и мини голф. Има възможност тези апартаменти да се ползват от услугите на веригата „Кемпински” като опция.

Емблематична архитектура

Сградата следва функцията, издължената ритмична визия е резултат от сложния терен - с денивелация, дълъг и тесен фронт към морето. Фасадата е с дълги засенчени тераси със зеленина, максимално е търсен ефект на всички апартаменти да е осигурена гледка, използване на светъл местен камък и характерни елементи от региона - декоративни шевици, дантелени ажурни елементи от местната архитектура и стил. 

На партера пред търговските и обществени нива има колонада и връзка с пешеходна улица и връзка към плажната ивица. В комплекса са разработени нужните анекси- ресторанти и барове, търговска улица, игрална зона за забавление, зона за СПА процедури и релаксиране, усвояване на покривите.

Предвиден е порт за лодки, места за разходка и малък морски фар.

Основният подход е от горно ниво в гръб на сградата, където са осигурени и входове за подземно паркиране в тъмната задна част.

Най-висок клас луксозни апартаменти 

Към проекта са представени разработки на основните типове апартаменти - от студио до апартамент с 3 спални, 3 бани, кухненски бокс, трапезария с дневна и голяма тераса. Разработен е и вариант на панорамен президентски апартамент на 2 нива с басейн, библиотека, фитнес, зала за игра и домашен киносалон.

Предвидено е общо климатизиране и вентилиране на помещенията, възможност за ползване на всички екстри на хотелската част и обслужване.

Изпълнението предполага най-високо ниво на изпълнение и материали, инсталационна обезпеченост и лукс.

  • Брой етажи – 19 етажа /вкл. луксозни панорамни мезонети на покрив с тераси и басейн
  • Достъп до краибрежна алея и плаж
  • Предвиден малък порт за лодки  и фар
  • Етапи на изграждане на комплекса - предвидена етапност- 4 етапа
  • Обща разгъната застроена площ – 114 000-120 000 м2 в различните варианти 
  • Паркоместа- до 500 бр. в сградата в различните варианти, допълнително на терен
  • Общо жилищни обекти:  421 бр.:
  • Хотелски единици- 150 бр.
  • Апартаменти за продажба / студио, 1,2,3 спални/- 271 бр.

 

 

 

 

 

 

 

ЗЛАТЕНСПОНСОР

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори