Жилищна сграда „Евкалипти“, "ВБ Студио" ООД, арх. Николай Филипов, арх. Веселин Серкеджиев, арх. Бойчо Бойчев

Многофамилна жилищна сграда „Евкалипти“, гр.София

Проектант:  "ВБ Студио" ООД, арх. Николай Филипов, арх. Веселин Серкеджиев, арх. Бойчо Бойчев 

Новопроектираната жилищна сграда в ж.к. “Х.Димитър”, гр. София е свободностояща сграда, ситуирана в ъглов поземлен имот със сравнително равен терен.    

Сградата е разположена оптимално в имота предвиден за застрояване, като по този начин се запазва пространство във вътрешния двор за достъп, паркиране и максимално озеленяване. Сградата е с 16 апартамента и 11 гаража. По етажите има разположени различни по квадратура апартаменти, на трети жилищен етаж – с частични скосявания. Към всеки апартамент има малко складово помещение и тераси.

Обемното решение на сградата е изцяло съобразено с околната среда, а именно жилищен комплекс с предимно панелни сгради. Същевременно се създава модерна и съвременна визия на сградата чрез използването на висококачествени материали и декоративни финиши, даващи в цялост характерен и представителен градски вид. 

Сградата ще се изгради със стоманобетонова носеща конструкция тип безгредови плочи и частични обратни греди по контура. Това улеснява вътрешното разпределение на помещенията. Покривите са изградени с послойна дървена конструкция върху стоманобенонна плоча и покрити с битумни керемиди  с минерална посипка в съответен цвят и разположени покривни прозорци Velux. По фасада се предвижда изграждане на фасадна топлоизолационна система и мазилка в цвят, както и частична обшивка с композитен материал. Остъкляването ще се извърши с ПВЦ и алуминиева дограма със стъклопакет в цвят и с прекъснат термомост за достигане на минимални топлинни загуби. Парапетите са комбинация от плътна и прозрачна част. Частично са поставени парапети и пред отваряемата дограма по фасадата за достигане на безопасна височина. На различни места по фасадата има различни слънцезащитни елементи, предаващи характерен облик на сградата. За всички апартаменти се предвиждат Мulti Split климатици, които да осигурят комфорта на обитателите.

Технически характеристики общо за обекта:

Площ на УПИ – 877 кв.м

Застроена площ – 350,8 кв.м (40%)

Разгъната застроена площ-  1805,24 кв.м (Кинт=2,058)

Озеленяване – 41% 

ЗЛАТЕНСПОНСОР

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори