Многофамилна жилищна сграда „City Lime”, ”Б1 Дизайн Студио” ЕООД, арх. Светослав Бачев

Многофамилна жилищна сграда „City Lime” кв. Гео Милев, гр. София

Проектант: ”Б1 Дизайн Студио” ЕООД, арх. Светослав Бачев

ИНВЕСТИТОР: „ИНФИНИТИ ПРОПЪРТИ”  ООД

ГОДИНА: 2010 - 2011

ЕТАП: Реализация

 ”City Lime” е многофамилна жилищна сграда в квартал „Гео Милев“, в близост до зала ”Универсиада”.

Сградата е разположена в източната част на парцела по продължение на прилежащата улица “Разлъка”. Достъпът за пешеходци и автомобили се осъществява от тротоарното пространство на улицата.

Акцент в архитектурата са големите прозорци, модерната фасада и луксозните общи части.

Със своя уникален архитектурен облик, съчетаващ  фасада от широко форматни плочи, структурна мазилка, френски прозорци и парапети от матово стъкло в комбинация с иноксови елементи по архитектурен детайл, сградата се откроява от околните със своите елегантни пространствени форми, без да се нарушава хармоничното й вписване в съществуващата градска среда.

Издигаща се на 7 етажа над земята и с разгъната застроена площ над 3000 кв.м., сградата материализира визията на съвременния човек за градското жилище, изразяваща се в: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение.

”CityLime” съдържа 3 апартамента на партерно ниво със самостоятелни двор-градини и 23 апартамента, разположени в 6 надземни етажа и един покривен етаж. На партера се намират и два самостоятелни гаража със складови помещения към тях. В сутерена на сградата е разположен подземен паркинг за 19 автомобила. В рамките на парцела (на нивото на партерния етаж) е предвидена зона за паркиране на открито за още 5 автомобила.

Жилищата на последните етажи имат изглед към Витоша и просторни панорамни тераси.

Обемно архитектурното решение е предпоставка за постигането на голямо разнообразие в типа и големината на отделните жилищни единици.

Входното фоайе се отличава с дизайнерска визия и подчертано индивидуален облик. И най-малкия детайл е проектиран с голямо внимание и професионално отношение.

Сградата разполага с вътрешен озеленен двор, детска площадка с пясъчник, пързалка и люлка, ограден по парцелни граници, като достъп до него имат само живущите в сградата.

При проектирането на сградата е търсена максимална функционалност на архитектурното решение, гарантираща висок комфорт на обитаване.

Архитектурният образ на сградата е доказателство за стремежа на архитекта за постигане на устойчива съвременна архитектура с високо естетическо въздействие.

ЗЛАТНИ СПОНСОРИ

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори