Многофамилна жилищна сграда ”SunFlower”, „Б1 Дизайн Студио” ЕООД, арх. Светослав Бачев

Многофамилна жилищна сграда  ”SunFlower”, кв. Гео Милев, гр. София

Проектант: „Б1 Дизайн Студио” ЕООД, арх. Светослав Бачев   

ИНВЕСТИТОР:  „ИНФИНИТИ ПРОПЪРТИ”  ООД

ГОДИНА: 2012 - 2013

ЕТАП: Реализация

 

”SunFlower” e луксозна жилищна сграда, разположена в престижния квартал Гео Милев на комуникативна улица, излизаща на бул. Шипченски проход. В непосредствена близост се намират хотел „Плиска“ , зала „Универсиада“ и ”Sky City Mall”, а недалече са „Борисовата градина” и пазара „Ситняково“.

Сградата е разположена в югозападната част на парцела по продължение на прилежащата улица “Хубавка” в свързано застрояване по южната граница със съществуващата жилищна сграда в съседния имот. Пешеходният и автомобилният подходи се осъществяват от тротоарното пространство на улицата.

”SunFlower” материализира визията за градско жилище на съвременния човек с активен начин на живот, а именно: луксозно изпълнение, функционалност и удобство, спокойствие и сигурност, зелена околна среда и комуникативно местоположение.

Сградата притежава уникална архитектурна визия, съчетаваща фасада с плоскости от еталбонд, структурна мазилка, „френски” прозорци и парапети по архитектурен детайл.

Издигаща се на 8 етажа над земята и с разгъната застроена площ над 2 200 кв. м., сградата се откроява от околните с елегантни пространствени форми и неповторим външен вид, без да се компрометира хармоничното й вписване в съществуващата градска среда.

”SunFlower”  съдържа 3 апартамента на партерно ниво със самостоятелни тераси-градини и 15 апартамента с разнообразно разпределение, разположени в 6 надземни етажа и един покривен етаж. Жилищата на последните етажи предоставят уникална панорамна гледка и просторни тераси. На партера се намират и две самостоятелни изложбени зали със съответните обслужващи помещения. В сутеренът на сградата е разположен подземен паркинг с гаражи за 19 автомобила. Част от гаражите са оборудвани с иновативна паркинг-система за две коли.  Достъпът на автомобили до подземния паркинг се осъществява чрез еднолентова автомобилна рампа, разположена в северната част на имота перпендикулярно на ул.”Хубавка. Входната рампа е с електрическо отопление против замръзване с микропроцесор, който следи температурата и влагата.

Сградата е решена в по-голямата си част с плосък покрив, а в зоната на покриване на калкана покривът е комбинация между скатен и плосък, което от своя страна допринася за хармоничното “съжителство” с околните сгради и подчертаване на съвременния й облик. Помещенията са богато осветени като максимално се използват различното изложение и гледките към планината Витоша и град София. Плоският покрив е решен като “топъл” покрив с използване на съвременни топлоизолационни и хидроизолационни материали. 

Входно предверие е с луксозен интериорен дизайн по архитектурен проект.Настилките в коридорите и стълбището са от естествен камък. 

С голяма прецизност и професионализъм е обърнато специално внимание и на най-малкия детайл.

При проектирането на сградата е търсена максимална функционалност на архитектурното решение, гарантираща висок комфорт на обитаване.

Архитектурният образ на сградата демонстрира стремежа на архитекта за създаване на устойчива съвременна архитектура с високо естетическо въздействие. 

ЗЛАТЕНСПОНСОР

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори