Апартаментна сграда МЛ2 в София, "А-проект Архитекти" ООД арх. Александър Димов, арх. Зорница Нинова

Апартаментна сграда МЛ2 в София

Проектант: "А-проект Архитекти" ООД – арх. Александър Димов, арх. Зорница Нинова

Проект: 2015-2016г. | Младост 2 - София | Етап: В процес на строителство до 2017г.

Мл2 е проект за многофамилна жилищна сграда с апартаменти, магазини, кафе-бар, аптека и подземни гаражи

Сграда Мл2 е инвестиционен проект за 6-етажна сграда в жилищен комплекс Младост 2 в София. Имотът на многофамилната жилищна сграда е разположен в сърцето на квартала, в близост до РУМ Младост2 и метростанцията. Районът е с развита инфраструктура и обществено обслужване. В близост има училища, детски градини и поддържани спортни игрища и рекреационни площи.

Иновативност на архитектурни решения и приложени технологии

Плановата схема на разпределението е проектирана по начин, който се възползва от благоприятното изложение и така е постигнато максимално време на ослънчаване във всеки апартамент през различните сезони на годината. Улицата по дългата страна на парцела определя лицето му, изцяло ориентирано на юг.

В процеса на проектиране е предвиден всеки детайл, което дава висока добавена стойност на инвестицията и залага комфорт и добра функционалност при експлоатацията на сградата и жилищата от бъдещите собственици. Многофамилната жилищна сграда е с висока степен на енергийна ефективност, според съвременните стандарти и норми за топлопреминаване на елементите на фасадата. Блокът е с проектирана топлофикационна отоплителна система /ТЕЦ/. Предвижда се експлоатационните разходи за отопление и охлаждане да са ниски.

Устойчивост на архитектурата и хармонично вписване в околната среда 

Освен безкомпромисно проектираните жилища, сградата предлага широк набор от удобства. На партерно ниво са разположени няколко магазина за промишлени и хранителни стоки. Проектиране е аптека, която ще обслужва жителите в района. В тихата част на дворното пространство ще работи кафе-бар със сладкарски асортимент.

Вътрешният двор е богато озеленен и ще бъде подходящо място за срещи между съседите, почивка, игри и забавления.

Функционалност

Сградата предоставя 23 комфортни апартамента с една, две и три спални с оптимално проектирани разпределения и широки пространства в интериора. Жилищните помещения - дневните и спалните, са осветени с френски прозорци, ориентирани предимно на юг. Всеки апартамент разполага с подземно паркинг място.

Естетика

Вложените материали са с високо качество и внимателно подбрани да постигнат дълготрайност на фасадата и запомнящ се архитектурен образ.

ЗЛАТЕНСПОНСОР

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори