Къща в Симеоново, София, "АР Проджекс" ЕООД арх. Светослав Арсов

Къща в Симеоново, София

Проектант: "АР Проджекс" ЕООД арх. Светослав Арсов

Местоположение:кв. Симеоново, гр. София
Фаза: ИДЕЕН ПРОЕКТ

Настоящият проект разработва еднофамилна жилищна сграда с гаражи. Обектът e разположен в кв.Симеоново, гр. София. Проектът е разработен по задание на инвеститора и е в съответствие с визата за проектиране и действащата нормативна уредба.

Ситуационно решение:
Имотът се намира във високата част на кв. Симеоново. Характерно за имота е изразената денивилация от юг на север. Достъпът до имота се осъществява от прижелащите от север и изток улици. Визата за проектиране предвижда свободно застрояване с кота корниз до 10 м при спазване на необходимите отстояния към регулационните линии.

Функционално решение:
Сградата се състои от 3 бр. жилищни нива и едно полувкопано подземно ниво, използващо в максимална степен денивилацията на терена.
Достъпа до полувкопаното ниво става от север. В него е разположен гараж за два автомобила и директен достъп от прилежащия терен. В южната част на нивото са разположени технически и складови помещения, а в източната част е обособена зона за рекреация.
На кота +0,00 е разположено първо жилищно ниво. В него са обособени всички помещения от „зона ден“- кухня, дневна и трапезария, както и една спалня за гости. Зона ден е разположена в източната част на къщата, като по този начин се възползва от благоприятното изложение на юг и панорамната гледка към София. Входът на къщата е ситуиран в северозападната част на къщата и има директен достъп до стълбищната клетка.
На второ ниво (кота +3,00) са разположени помещенията от „зона нощ“. В източната част е обособена една спалня със собствен санитарен възел, дрешник и балкон. В сервната част е разположена втора спалня със собствен санитарен възел и панорамно изложение. На това ниво е предвидено и мокро помещение, в което са разположени пералня, сушилня и гладачна.
На третото ниво (кота +5,90) е разположена една спалня със собствен санитарен възел и дрешник. От това ниво се осъществява и достъпа до панорамната тераса.

Конструкция и архитектурно-строителни особености:
Конструкцията на сградата е монолитен стоманобетонен скелет. Ограждащите стени на помещенията са от решетъчни керамични тухли, като външните ще са изолирани с експандиран пенополиуретан и минерална мазилка. Разпределителните стени ще са изпълнени също от тухла с широчина 12 см. Санитарните пакети ще бъдат облечени с предстенна обшивка от влагоустойчив гипсокартон. За жилищната част е предвидена дървена дограма, като цвета и ще бъде уточнен и съгласуван в процеса на строителство с фирмата производител.

Технически показатели:
Застроена площ: 192.04 м2
Разгъната застроена площ над Кота ±0.00: 426.01 м2
Брой паркоместа: 4 бр.

ЗЛАТЕНСПОНСОР

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори