Автосервиз, склад и изложбен салон на Мерцедес Бенц, София, район Панчарево

Автосервиз, склад и изложбен салон на Мерцедес Бенц, София, район Панчарево

Проектант: арх. Филип Чипев

Автосервизът е проектиран през 2009г и изграден през 2011г. Намира се в имот, който граничи с автомагистрала Тракия и е достъпен от пътя за с. Равно поле. 

Сградата съдържа 

  • автосервиз , разположен  в едноетажен обем с прилежащи към него автомивка , спирачен стенд ,приемна и  помещения за монтьорите. За клиентите на автосервиза е разположеното на втори етаж кафене с вход от магазина и витрина към ремонтното хале.
  • Склад на три нива
  • Салон  за продажба на автомобили с прилежащи към него офиси и един служебен апартамент.

Трите основни функции са решени в три обема, свързани помежду си. Изложбеният салон за автомобили е ориентиран към автомагистралата, автосервизът към подхода от с. Равно поле, а складът е в центъра, където има най- ограничена възможност за естествено осветление.

Конструкцията на сградата е смесена – стоманобетон и метал. Фасадните стени са от трислойни термопанели. Дограмата и ролетните врати към сервиза са алуминиеви. Остъклената фасада на шоурума е с конструкция от алуминиеви профили и стъклопакети, а  козирката с облицовка от еталбонд. 

Акценти на архитектурното решение са пластичната стъклена фасада  и козирката на изложбения салон. В останалата част от сградата обемно- пространственото и фасадно решение са максимално опростени и подчинени на функцията и технологията на строително изпълнение.

Цветовото решение в сив металик и тъмно синьо, както и детайлът на металните колони са изисквания на марката Мерцедес Бенц.

 

ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР

ЗЛАТНИ СПОНСОРИ

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори

ВХОД ЗА ЖУРИ