Модерен медицински център МБАЛ „УНИ ХОСПИТАЛ” – гр. Панагюрище

Модерен медицински център МБАЛ „УНИ ХОСПИТАЛ” – гр. Панагюрище

Проектант: ВАТОН - 1 ЕООД, арх. Валентин Тонев

Болницата представлява уникален болничен комплекс, състоящ се от няколко блока, функционално и композиционно свързани в единен организъм. Построяването на обновена модерна болница в малък град като Панагюрище ще привлече качествени лекари, медицински сестри, лаборанти и физици, ще създаде нови работни места. Ще идват пациенти от цялата страна и от чужбина, последните привлечени от високото ниво на обслужване и ниските цени. Създава се нова подобрена среда на обслужване и обитаване, по - високо ниво на жизнен стандарт.

Приложен е съвременен метод за обслужване на пациентите - иновативен принцип „лекарят идва при пациента“. Пациентът изчаква в един кабинет и всички лекуващи лекари го преглеждат в този кабинет. Само при необходимост от диагностични процедури в специализирани кабинети и помещения, хостеса го придружава до там. Осигурени са столове на колела за трудно подвижни пациенти.

Болницата е оборудвана с комплексни медицински апаратури като модални линейни ускорители на SIEMENS, брахитерапевтична уредба /40 канала/ на ELEKTA, ядрено – магнитен резонанс 1.5Т на SIEMENS, позитронен компютърен томограф, компютърен томограф – симулатор SOMATOM DEFINITION AS20, роботизиран хибриден ангиограф на SIEMENS

Болничните стаи са решени като хотелски тип стаи – със самостоятелни бани, с всички необходими условия за приятно живеене в тях – TV монитори, индивидуално редуциращо се осветление към всяко легло, възможност за включване на компютър към мрежа, визуална връзка на лекуващия лекар с пациента и др. Интериорът е решен в меки пастелни тонове, създаващи домашен уют и комфорт. Пациентът не се чувства в болнична среда.

Строителните системи и материали са енергоспестяващи с доказана ефективност и добър дизайн – окачени фасади, покривни конструкции, вътрешни износоустойчиви материали, с антибактериални покрития, лесни за почистване и поддържане. Изграден е компютърен център с многофункционална свързваща електронна мрежа, която позволява дигитализиране на цялата болнична информация, удобни връзки и контакти между лекари, специалисти, системи, апарати, консултанти от цял свят.

Цялата болница е климатизирана.

Болничният комплекс се състои от няколко тела – съществуващи и нови, но създава впечатление за единност и еднаквост на композиционното решение. Комплексът е разположен на входа на град Панагюрище и той е първата сграда, която посетителят вижда и това създава приятно първо впечатление.

ЗЛАТЕНСПОНСОР

СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ

спонсори

партньори