Участник 2022

Категория: Реализации - Бизнес, админ, търговски и индустр. сгради

БИЗНЕС СГРАДИ С ОФИСИ, АТЕЛИЕТА, МАГАЗИНИ И ПОДЗЕМНИ ГАРАЖИ

Проектант: МАКТЕР КОНСУЛТ ЕООД, арх. Марин Бакалов, арх. Ангела Малинова

Информация

Застроена площ: 696.23 кв.м
Разгъната застроена площ: 5 966.14 кв.м
Обща разгъната застроена площ в т.ч. сутерени: 7 907.34 кв.м

 

Елегантната офис сграда на бул.Тодор Александров отвори врати през пролетта на 2008 година, а 2016 г. е реализиран и целият бизнес комплекс.

Емблематичният ансамбъл напомня прорязал небето кораб. Същото е и усещането от терасовидно отстъпващите нива, които осигуряват панорамна гледка към булеварда и центъра на София. Стоейки на терасите на последните нива, в човек се създава впечатление, че е на палубата на кораб. Това е една модерна визия, която е не само с функционална цел, но е и идея с авангарден облик, който столицата ни вече притежава. Уникалната офис сграда е на разстояние само 10 минути от столичния център, а когато изникне пред нас, създава едно спокойно и балансирано излъчване, без да има утежняващи елементи, дава една елегантност и мекота в суровия административен силует на бързо развиващия се административен център на София.

Авторите на сградата са се постарали да изградят урбанистична среда, осигуряваща комфорт на обитателите, същевременно самата тя създава облик на индивидуалност и лъчезарност, *подвеждаща крак* за последователи.

Хоризонтално развития силует дава възможност за възприемане на сградата в движение /пътувайки по булеварда/ и същевременно е контрапункт на повечето сгради, подчертавайки по този начин високия силует на Българското *Шан-з-Елизе*

В сградата са въведени висококачествени материали, комбинация от окачени фасади с облицовка от естествен камък.

В партерът е реализирано представително пространство с приемни функции.

Ансамбълът от сгради съдържа два сутерена, партер и пет до девет етажа, като етажите от пети до девети отстъпват терасовидно от центъра на сградата в посока към ул. “Перник” от едната страна и ул. „Алдомировска“ от другата.
В сутерените са разположени подземни гаражи и помещение за охрана към тях, рампа и подемник обслужващи гаражите, складове и помещения свързани с инфраструктурата на сградата.

В партерния етаж са организирани представителни магазини и офиси, както и входовете, водещи към етажите на двете отделни тела, поемащи потока от клиенти и насочващи ги към различните обекти в сградата. Централната част е обособена като хотел.

На всички нива в офисната част на сградата са разработени разнообразни по вид и големина офиси, даващи възможност за ползването им от всякакви видове потребители.© 2020 Archinova All rights reserved!