Участник 2022

Категория: Проекти - Многофамилни жилищни сгради и жилищни комплекси

HARMONY RESIDENCE

Проектант: SGI ARCHITECTS & MASTERPLANNERS, арх. Тихомир Казаков, арх. Александър Доу, арх. Мария Мишинева, арх. Никола Георгиев, арх. Димитрина Иванова

Информация

Сектор: Жилищни сгради, Интериорен дизайн
Клиент: Harmony Group
Параметри: 27 500 м2
Местоположение: София, България
Статус: Технически проект

За проекта Хармони Резиднс работихме по амбициозно задание от нашия клиент. Основната цел на проекта е да изгради достъпни жилища без да се правят компромиси с функционалността и с усещането за лукс. Въпреки изискванията за бюджета, чрез оптимизация на площите, проектът съумява да изпълни задачата без да ощетява качеството и удобствата на сградата.

Обемите на фасадните са добре пропорционирани. Фокус на дизайна е да се запази човешкия мащаб, така че бъдещите обитатели да получават чувство за уют и спокойствие в домовете си, въпреки големия мащаб на строителството.

Горните 10 етажа на сградата предлагат микс от две и три и четиристайни апартаменти с оптимални площи.
Партерният етаж е освободен от нежилищни функции, с отстъп към улицата, чрез което са създадени частни дворни пространства предлагащи излас на ниво терен за обитателите на партерните апартаменти. Всички апартаменти са подсигурени със собствен гараж или парко място в двата подземни етажа.

Луксозното усещане в сградите е постигнато чрез използването на палитра от съвременни материали, включващи стъклени парапети, алуминиева дограма, обшивка от алуминиеви панели с лазерно подрязване и висококачествени мазилки.

Местоположението позволява много удобства с намиращ се в близост мол и непосредствена връзка с Цариградско шосе. Районът се развива бързо с добро съотношение между бизнес и жилищни сгради, което създава добри предпоставки за устойчив квартал с вътрешни пътни връзки, осигуряващи на живущите многофункционална среда с изобилие от възможности.

 © 2020 Archinova All rights reserved!