Участник 2022

Категория: Реализации - Бизнес, админ, търговски и индустр. сгради

VIA OFFICES - БИЗНЕС ПАРК

Проектант: RT CONSULT LTD, арх. Радо Тодоров

Информация

ПРОЕКТАНТ: „RT Consult“
VIA OFFICES - бизнес парк
ЛОКАЦИЯ: Гр. Пловдив, бул. „Ал. Стамболийски“ №131
ВЪЗЛОЖИТЕЛ: „САРИС ПРОПЪРТИ“ ЕООД

Технико икономически показатели:

ПЛОЩ НА ИМОТА: 13 871 м2
ОБЩА ЗП НА КОМПЛЕКСА: 6 233 м2
ОБЩА РЗП НА КОМПЛЕКСА: 11 050 м2
ЗП RETAIL: 5 183 м2
ЗП ОФИС СГРАДА: 1 050 м2
РЗП ОФИС СГРАДА: 5 867 м2
БРОЙ ПАРКОМЕСТА: 250

 

 

Средата като гаранция за успех!

Via Offices e нова модерна сграда от висок клас, осигуряваща условия за отлична работна среда, която да разгърне потенциала на вашите идеи и да превърне в реалност най- амбициозните бизнес планове.

Сградата е ситуирана в имот с лице към кръстовището на бул. „Ал. Стамболийски“ и ул. „Коматевско шосе“, в един от най- комуникативните райони на град Пловдив, което е първата видима предпоставка за успех още в проектна фаза.
Разполага с пет надземни етажа- партер и четири офисни нива.

Функционално, разпределението на К ±0,00 избягва типичното и залага на обекти с търговска и развлекателна насоченост- магазин, ресторант и зала за танци.

Разбира се, на партера не е пропуснато да се даде заслужено място и на просторно приемно фоайе с рецепция, което да приветства и отвежда към офисната част, олицетворяваща същинската смислова линия на сградата.
Всяко от типовите нива е с квадратура 1 205 м². Важно е да се отбележи проектното решение площите да са максимално усвояеми с цел предоставяне възможност за обособяване на пространството в зависимост от нуждите на отделните ползватели. Именно това основно предимство прави Via Offices идеалното място, което да оправдава и най- високите очаквания. А светлата височина от 3,75 м допринася допълнително за създаване на необходимия комфорт, подобаващ на една приятна делнична обстановка. Оформени са зони за отдих – лоджии в източната и западната част.

Други важни характеристики са двойната подова система, двойно енергийно захранване и автоматично превключване при аварии, тритръбна VRV система за едновременна работа на топло и студено, кабелни системи категория 6а и оптика, системи за контрол на достъпа.

Външният облик е в духа на модернизма и носи космополитно усещане, насочено към уверения човек- този, който не поставя граници в търсене на най- доброто кариерно развитие.

Залага се на окачена фасада с двоен стъклопакет, комбинирана с Etalbond и Lacobel в класически цветови нюанси. Различните материали взаимодействат в ортогонални направления, следвайки характера на изчистените форми.

Сградата е последният завършващ етап от комплекса Via Park и допълнение към вече утвърдена ритейл зона.
Със своето разнообразие от търговски обекти на добре познати международни марки и заведения за хранене, разположени на площ от общо над 5 100 м2, през последните години Via Park се превърна в любимо място за посетители и категоричен лидер сред обектите от този тип в града.
Комплексът се състои от три едноетажни сгради, в които се помещават общо 9 магазина, пицария и кафе- сладкарница. Паркинг с капацитет над 250 автомобилни места и 8 стойки за велосипеди се грижи за удобството на всеки един клиент и служител. На разположение са също станции за зареждане на електромобили.

Обърнато е необходимото внимание и на озеленените площи. Засадени са растения с високи декоративни качества за постигане на уединение от прилежащата улична мрежа.

В заключение, смело може да се обобщи, че успехът на строително- инвестиционния план е неоспорим факт.
Създаден с идея да предложи неограничени възможности на една ръка разстояние, Via Park е предопределен да излезе от рамките на посредствеността и не може да остане незабелязан.© 2020 Archinova All rights reserved!