Участник 2022

Категория: Проекти - Многофамилни жилищни сгради и жилищни комплекси

LMS RESIDENCE

Проектант: DB ARCH STUDIO, арх. Димитър Батчиев

Информация

LMS Residence се състои от две огледално разположени секции на калкан в кв. Кръстова вада, София. Сградата е триетажна, с подземни гаражи, и терасовиден етаж.

Теренът е наклонен, и проектът използва максимално тази даденост, като входът към подземните гаражи е откъм северната улица на по-ниската кота (- 2.85), а на юг на 1 етаж (кота 0.00) са разположени партерни апартаменти със свои дворни пространства и озеленения двор. Тази разлика в нивата и наклона на съществуващия терен в проектното решение се преодолява с моделирането на терена около сградата и оформянето на терасирани богато озелени площи.

На всеки етаж има по два апартамента в секция. Разпределенията са решени функционално, с оглед максимално използване на пространствата в отделните помещения.

Външният вид е решен като „черупка“ откъм северната, западната и източната фасади с плътни стени с прозоречни отвори, и с остъклени фасади на юг, гледащи към озеленения двор, пластично разделни от ажурните контрастиращи парапети на балконите.

Използваните материали са окачени фасади от олекотени композитни керамични панели; топлоизолационна система със много гладък финишен слой, разделена от фуги; и покриви с профилирана фалцова ламарина.© 2020 Archinova All rights reserved!