Новини

Приключи журирането в конкурса ARCHINOVA 2019

На 18-ти септември 2019 г. в София, в офиса и шоурума на фирма "НОЛИНА"-ексклузивен представител на ARBITON за България се състоя журирането на конкурса "Архитектурни награди ARCHINOVA 2019". В конкурса участваха 107 проекта.

 

Конкурсът тази година се проведе в следните категории: 

1. Многофамилни жилищни сгради

2. Еднофамилни жилищни сгради

3. Жилищни комплекси

4. Обществени сгради

5. Търговски сгради

6. Бизнес хотели

7. Ваканционни хотели

8. Ваканционни селища

9. Бизнес и административни сгради

10. Атракциони , СПА и уелнес центрове, аквапаркове

11. Индустриални сгради

 

Тази година журирането протече в два етапа: Предварително онлайн селекция и заседание за окончателно класиране. След дълги обсъждания журито избра победителите  и определи номинациите в различните категории. Работата продължи до късно вечерта. 

Благодарим на всички участници в журито за усърдната работа, отделеното време и обективното и професионално оценяване на проектите. Резултатите ще бъдат официално обявени на церемонията по награждаването. Номинираните проекти в различните категории ще участват в изложбата по време на церемонията по награждаването на победителите, която ще се състои на 16 октомври т.г. в Sofia Event Center. С участващите проекти може да се запознаете на сайта www.archinova.bg.

Членове на авторитетното жури са единадесет утвърдени архитекти, работещи в България:  арх. Александрина Ненкова, арх. Атанас Динев, арх. Вяра Желязкова, арх. Георги Николов, арх. Георги Цикалов, арх. Ивайло Мишев, арх. Йоши Ямазаки , арх. Милена Крачанова, арх. Румен Йотов, арх. Тодор Обрешков, арх. Христо Хаджиганчев. Председател на журито тази година е арх. Атанас Динев.

Журирането  се проведе в просторния шоурум на фирма "Нолина" на бул. Асен Йорданов №9 . Любезните домакини впечатлиха  жури и организатори с перфектното посрещане в приятна работна среда и здравословна храна. Домакините направиха  ефектна презентация  и  демонстрация на иновативни продукти за подове и стени:  LVT & RIGID подови настилки от ARBITON с каменно ядро SPC (stone polymer core)  и стенни облицовки за бани и мокри помещения от Белгия.

ARCHINOVA е некомерсиален архитектурен конкурс, чиято цел е да поощрява и популяризира качествената архитектура на базата на четири основни критерия: иновативност на архитектурни решения и приложени технологии; устойчивост на архитектурата и хармонично вписване на сградите в околната среда; функционалност на сградите; естетика.

Благодарим на домакините на журирането: „Нолина“  за перфектната организация и сърдечното посрещане на нашето жури.

Организатори на наградите са специализираните медии в областта на архитектурата, строителството и интериорния дизайн: ka6tata.com, Citybuild.bg, The-Building.eu.

Партньори


ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР


ЗЛАТНИ СПОНСОРИ


СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ


СПОНСОР СЪБИТИЕ


ПАРТНЬОРИ


МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ


ОРГАНИЗАТОРИ

© 2020 Archinova All rights reserved!