Новини

Проектите на победителите в ARCHINOVA 2019 може да видите от днес в САБ

11 пана ще бъдат изложени в Централния дом на архитекта в София от 19 до 22 ноември.

На 16 октомври бяха връчени 11 отличия в шестото издание на конкурса „Годишни архитектурни награди ARCHINOVA". Награди получиха: „Надстрояване на съществуваща постройка - администрация" с проектант „ПОТС Студио" ООД, Църква „Стълба към небето", Пулпит Рок, Норвегия, с проектант „НП Архитекти", Храм на Мира - Нор-Па-Де-Кале, Франция, с проектант Simple.Architecture, „Проект за градски хотел на бул. „Христо Ботев" в София" с проектант „А-проект Архитекти", Еко селище "Дива бука" с проектанти „Фимера Дизайн" и арх. Петя Танъмова, СПА център на хотел "Кемпински Гранд Арена", с проектант „М1К3 Проект" ООД, K Residence с проектант STARH, Garden Vision Residence с проектант „Арх Инженеринг", „Джентъл парк" - комплекс от 13 къщи с допълващо застрояване" и "Джентъл Хаус 3" - четири жилищни сгради с допълващо застрояване" - и двете с проектант „ЛП Арх" ООД, и Еднофамилна жилищна сграда "Sunny place" с проектант Архитектурно студио "MI-A".

„Радостно е, че архитектурата продължава да вдъхновява младите хора да творят, защото тя е вечна професия и винаги ще има място за нови лица в нея. Поздравявам организаторите на конкурса, който се утвърждава със своето архитектурно ниво. За разлика от други конкурси, които бързо девалвират, ARCHINOVA има своето бъдеще - затова ще продължим да подкрепяме конкурса, а Съюзът на архитектите ще продължава да се развива и да утвърждава позициите на нашата архитектура в обществото", каза по време на церемонията по награждаването проф. д-р арх. Тодор Булев - председател на Съюза на архитектите в България.

Като партньор на конкурса, Съюзът на архитектите ще покаже проектите-победители в Централния дом на архитекта на ул. "Кракра" 11. Изложбата ще може да разгледате от 19 ноември.

Партньори


ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР


ЗЛАТНИ СПОНСОРИ


СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ


СПОНСОР СЪБИТИЕ


ПАРТНЬОРИ


МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ


ОРГАНИЗАТОРИ

© 2020 Archinova All rights reserved!