Новини

Вижте подробности за условията за участие в конкурса ARCHINOVA 2022

КОЙ ИМА ПРАВО ДА УЧАСТВА?

В конкурса Годишни архитектурни награди ARCHINOVA 2022 с организатори Ka6tata.com, The-building.bg и Citybuild.bg могат да участват дипломирани български архитекти/ландшафтни архитекти или български архитектурни фирми/фирми за ландшафтна архитектура с проекти, обекти или сгради на територията на България и чужбина.

В конкурса могат да участват дипломирани чуждестранни архитекти/ландшафтни архитекти или чуждестранни фирми, ако проектът или сградата са на територията на България или ако имате права за проектиране в България и членство в КАБ. В конкурса могат да участват дипломирани чуждестранни архитекти/ландшафтни архитекти или чуждестранни фирми, с проекти или сгради на територията на България или чужбина, в които водещ архитект е българин.

В конкурса, в категории концептуални проекти могат да участват архитекти и български студенти с концептуални проекти за България или чужбина, както и чуждестранни студенти с концептуални проекти за България.

Новото в ARCHINOVA 2022 е направление „Урбанизъм, ландшафтна архитектура и градска среда“. В него могат да участват архитекти, ландшафтни архитекти и български студенти с концептуални проекти.

В категория „Елементи за градска среда“ могат да участват дипломирани  български продуктови и индустриални дизайнери, архитекти и инженери, както и студенти във всички инженерни специалности и в специалности изучаващи продуктов, индустриален дизайн и архитектура. Могат да участват и български фирми разработващи изделия и продукти за градска среда, чрез автора на съответния продукт, чуждестранни дипломирани продуктови и индустриални дизайнери с продукти разработени за български фирми или българския пазар; дизайнери и студенти по дизайн, дизайнерски колективи и фирми-производители на продукти за градска среда, ако авторът на дизайна е лице или колектив от самата фирма и фирмата притежава авторските права.

Вижте повече за категориите тук.

ВАЖНО!

В конкурса може да участвате с предложения, осъществени до 5 години назад към момента на подаването им за участие в конкурса.

Може да участвате с до 3 проекта/обекта в категория и с неограничен брой проекти общо за конкурса.

Може да участвате с даден проект/обект само в една категория, като изберете най-подходящата.

Може да участвате с проект/обект, който вече е участвал в други архитектурни конкурси.

Може да подадете проект, с който вече сте участвали в предходни издания на конкурса ARCHINOVA, при условие, че проектът е на друг етап на изпълнение и не е носител на награди от предходните издания.

Когато изпратите своя проект, ще получите на имейл потвърждение от страна на организаторите.

Може да промените подадената информация с вашето участие най-късно седмица преди срока за участие.

КАКВИ СА ТАКСИТЕ ЗА УЧАСТИЕ?

В рамките на стандартната регистрация до 31 юли архитекти и архитектурни фирми заплащат за първи проект 180 лв., а за всеки следващ - 60 лв. Студентите заплащат такса 50 лв. за първи проект, а за всеки следващ - 15 лв. Такса за участие се заплаща само за първите 3 регистрирани проекта.

КАКВИ СА НАГРАДИТЕ?

Победителят получава статуетка приз и грамота от страна на организаторите. Във всяка от обявените категории журито излъчва победител. В зависимост от качествата на подадените проекти и обекти в дадена категория журито има право да не излъчи победител. Ако участващите проекти/обекти в дадена категория са три и по-малко от три, организаторите имат право да я премахнат или да я обединят с друга подходяща за целта категория.

КАКВО СЛЕДВА?

31 юли е крайният срок за регистрация. Предвижда се подадените проекти да бъдат публикувани в сайта ARCHINOVA на 10 август, журито ще заседава на два етапа до 16 септември, а церемонията по награждаването очаквайте на 12 октомври.

Партньори


ГЕНЕРАЛЕН ПАРТНЬОР


ЗЛАТНИ СПОНСОРИ


СРЕБЪРНИ СПОНСОРИ


СПОНСОР СЪБИТИЕ


ПАРТНЬОРИ


МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ


ОРГАНИЗАТОРИ

© 2020 Archinova All rights reserved!