Участник 2020

Категория: Проекти / Многофамилни жилищни сгради

Многофамилна жилищна сграда "Добротица Парк" гр. Добрич

Проектант: "Дизарх" ООД, арх. Делян Жечев

Информация

Сградата се намира в гр. Добрич, източно разположена на бул.“25 Септември“ ЖК “Добротица“ в имот с лице към булеварда. В непосредствена близост е Стадион Дружба. Сградата е с „Г“ образна форма.  Свободностояща.

Отдръпната от уличната регулация, сградата се намира в една живописна и спокойна среда. Няма други сгради в близост до нея. 

Основният подход към сградата е главният вход, разположен централно от северозапад. 

Сградата се развива на пет надземни нива и един подземен етаж. 

Обемно-пространственото решение е резултат от анализ на средата, в която е ситуирана сградата. Меките и елегантни форми са търсен ефект, който вписва новата сграда в природната среда. Природните елементи и цветове са пренесени върху сградата. Цветът от кората на дърветата е изобразен върху дървената окачена фасада. А камъкът се вписва с живописните и плавни линии на елементите от видим бетон. Така сградата подсилва естественaта връзка  човек-природа!

Конструкцията е монолитна стоманобетонна. 

Външните ограждащи стени се предвиждат от стоманобетонна конструкция и тухлена зидария, като се облицоват с топлоизолация 10 см.  

Използваните материали за фасадното решение са с много добри технически и естетически показатели и придават модерен, представителен облик на сградата. 

Проекта предвижда използването на:

Външно покритие на топлоизолацията от плоскости „FunderMax“
Дограма „Schuco“ 
ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ / първи етаж/- 753,19 кв.м
РАЗГЪНАТА ЗАСТРОЕНА ПЛОЩ / със сутерен/-  5 495.34 кв.м
ПРОЕКТИРАНИ ВЕЛОСТОЙКИ- 42 БРОЯ
НАЛИЧНИ ПАРКОМЕСТА- 36 БРОЯ© 2020 Archinova All rights reserved!