Специална награда 2020

Категория: Реализации - Хотели, Сгради за спорт, туризъм и рекреация

Kab’inn Joy

Проектант: Колелиба, арх. Христина Христова

Информация

ПРОЕКТ: МОБИЛНА КЪЩА НА КОЛЕЛА
АРХИТЕКТ: ХРИСТИНА ХРИСТОВА
СТРОИТЕЛ: KOLELIBA LTD. 
КЛИЕНТ: Kab’inn LTD. 
ГОДИНА НА ЗАВЪРШВАНЕ: 2020 
ПЛОЩ: 14 M2 БЮДЖЕТ: 33 600 EUR С ДДС 

Иновацията – сграда на колела, встрани от каравните и с усещане за истински дом.

Мобилната къщичка Джой се роди като идея за типови мобилни домове на колела, която разработихме за българо-френската компания Каб инн. След около три месеца проектиране се спряхме на финалния вариант на разпределението, което остана едноспространствено, за да даде максимално усещане за простор и отвореност към природата. Каб инн е подходящо решение за глемпинги и къмпинги, които искат да предложат лукс, естествени материали и да постигнат уединеност като алтернатива на традиционните хотели.

Семпла функция, която освобождава сетивата

Големите остъклявания както и плъзгаща фронтална врата  позволяват възприятието за вън и вътре да се размие максимално, за да предложи един ваканционен дом, който  създава алтернатива на градското обитаване и позволява да се върнеш към по-семплите радости, към по-лежерното свободно време и да се насладиш на природата, която те заобикаля. 

Устойчивостта във възможността да смениш локацията или да промениш подредбата.

Използваните естсествени материали допълнителлно помагат тази мобилна къща да е не само устойчива, но и приятна за всички сетива. Смърчовата ламперия омаслена с два цвята масла на ленена основа и брезовият шперплат в интериора, внасят спокойствие, усещане за уют и носят много приятен траен аромат на дървесина. Зад причината къщата да е на колела стои идеята не толкова тя да е постоянно преместваема, колкото това - да оставя минимален отпечатък върху природата и да позволява да смениш локацията, за да се любуваш на нови гледки и красоти -  борова гора, крайбрежието на спокойно езеро, а защо не и морския бряг. 

Втъкана в дизайна остава идеята за минимластичното обитаване и радостта от това да притежаваш по-малко, за да освободиш сетивата си да се радват на повече.
 © 2020 Archinova All rights reserved!