Номиниран 2021

Категория: Реализации-Обществени,индустриални сгради и хотели

СУПЕРМАРКЕТ "LIFE" / LIFE 10

Проектант: CITYSCAPE ARCHITECTS, арх. Гергана Милушева

Информация

Супермаркет LIFE, гр. Червен бряг

Супермаркет "LIFE" в гр. Червен бряг е най-новото попълнение на едноименната търговска верига, което внася цвят, пъстрота и съвременна визия в силуета на града. Корпоративният цвят на веригата е силно изявен още във фасадното оформление. „Левитиращите“ зелени ламели при входната фасада са подчертани със светлодионо освелтение по контура си, така че да осветяват пространстовото около сградата и да привличат погледа на клиента към нея.

- Магазинът става притегателен център, с визията, функцията и площадното си простраство, за малки и големи. Връзката между търговска зала, свободен обществен паркинг, озеленяване, както и места за велосипеди е неотменна част при проектирането на подобен тип сгради. Главният вход е изявен чрез зелено тунелче, промушено през максимално прозиращата остъклена челна фасада.

- Входната и част от страничната фасада на магазина са широко остъклени, с цел да се създаде силна връзка между интериор и ектериор и комлексно изживяване за клиента.

- Търговската зала е последователно подредена в различни зони според стоковите групи и излагане. Всяка от зоните в интериора е подчертана и изявена, с внимание към детайла и съобразено насочено осветление, акцентриращо вниманието на клиентите върху продуктите. Зад щандовата линия към търговската зала са разположени подготвителни помещения и камери за хранителни стоки. В интериора са заложени висококачествени и устойчиви материали – обшивки от емайлирано стъкло, МДФ с акрилно покритие, HPL в зелен цвят, акустични растерни тавани, износоустойчив гранитогрес и саморазливна настилка от полиуретанцимент.
 © 2020 Archinova All rights reserved!