Номиниран 2021

Категория: Проекти - Многофамилни жилищни сгради

ЖИЛИЩНА СГРАДА 2V

Проектант: СТУДИО 5R, арх. Ралица Зортева, арх. Петя Демирева

Информация

Жилищна сграда 2V се намира в сърцето на кв. Овча Купел, недалеч от парк Овча Купел.

Имотът е тесен и продълговат и разположен между две успоредни улици, което естествено води до обособяването на два самостоятелни обема, обединени с общо подземено ниво, където са разположени местата за паркиране. Обособеното вътрешно дворно пространство създава комфортна и изолирана от градската среда зона и е на разположение на живущите и в двете сгради.

Жилищната площ включва общо 16 апартамента, на партерното ниво на една от сградите е обособена офисна площ, а на другата частично паркиране. При проектирането са търсени изчистени обеми с богато остъкляване и максимална отваряемост, което да компенсира липсата на тераси по желание на клиента, сливайки в едно цяло външно и вътрешно пространство. За комфорта в помещенията в топлите месеци на годината се предвиждат външни щори, които участват и в архитектурния образ на сградите.

Връзката с природата е постигната чрез максимално усвояване на всички пространства, в които е възможно интегрирането на зелени елементи. Това е не само във вътрешното дворно пространство, но и в мрежите с увивна растителност предвидени на различни места на партерното ниво.

УПИ 743 m²
ЗП 445 m²
РЗП 1860 m²
РЗП Подземно 700 m²© 2020 Archinova All rights reserved!