Участник 2021

Категория: Проекти - Многофамилни жилищни сгради

ЖИЛИЩНА СГРАДА MM

Проектант: STUDIO 5R, арх. Петя Демирева

Информация

Жилищна сграда MM е разположена в бързо разрастващата се част на кв. Овча Купел, в близост до новооткрита метростанция и Нов Български университет.

В сградата са разположени 18 апартамента, отговарящи на съвременните нужди за комфортен живот в градската среда. Жилищните помещения са просторни, повечето от тях с излаз на тераси и с максимален достъп на естествена светлина. Партерният етаж е със смесена функция – паркиране в самостоятелни гаражи откъм улицата и жилища. Обитателите на този етаж имат предимството да се възползват от озеленените дворни пространства закътани от улицата благодарение на подходящо моделирания терен. Част от двора се предвижда и за общо ползване от останалите живущи в сградата.

Обемът на сградата е семпъл и изчистен с ясно подчертано хоризонтално направление. Панорамните остъклявания и неравномерните цветови акценти балансират визията на фасадите, като в същото време създават разнообразие и привличат човешките сетива. Парапетите са от метална мрежа, която създава допълнителен ефект без излишна тежест и претенциозност.

УПИ 653 m²
ЗП 240 m²
РЗП 1640 m²
РЗП Подземно 560 m²© 2020 Archinova All rights reserved!