Участник 2021

Категория: Реализации-Обществени,индустриални сгради и хотели

ЛОГИСТИЧЕН КОМПЛЕКС - VJF

Проектант: RT CONSULT LTD, арх. Радо Тодоров

Информация

Намира се в новоформиралата се индустриална зона на Пловдив по Карловско шосе, в непосредствена близост до автомагистрала Тракия.

Сградата ще бъде свободно стояща.

Проектираната сграда представлява 3 отделни сгради разделени с дел. фуга:
- Сграда А – Административна сграда, двуетажна, монолитна.
- Сграда Б – Складове, едноетажна.
- Сграда В – Складове, едноетажна

Сграда А
Сграда А е монолитна административна сграда на две нива. Има два входа от изток. Единият осигурява достъп до 4 броя офиси (2 бр. на първи и 2 бр. на втори етаж посредством стълбище), а другия до шоурум и стълбище, което води до административно звено с офиси на 2-ри етаж.

Сграда Б
Сграда Б е едноетажна. В нея се помещават 2бр. склад за съхранение на битумни материали клас В2, разделящи се от пожарозащитна стена и пожарозащитна врата. Южният склад разполага с офис, съблекалня, WC. В съседство на двата склада е разположено помещение за складиране на метални изделия с площ. Към него са проектирани офис, WC, помещение за чистачка съблекалня, стая за почивка. Между двата офиса, отделено с пожарозащитни стени и със самостоятелен вход откъм стопанския двор, се помещава ГРТ.

Сграда В
Сграда В е едноетажна. В нея се помещават 8 бр. складове, всеки от които със самостоятелен вход.

IV. Конструкции и инсталационни решения
Конструкцията на сграда А е монолитна. Остъкляването е PVC дограма с безцветно стъкло. Пред фасадата са проектирани декоративни елементи от HPL.
За сграда Б и В конструкцията е от предварително подготвени стоманобетонни елементи. Външната стенна система е хоризонтално монтирани фасадни панели от минерална вата 12см и вътрешните преградни стени от Итонг и гипскартон. Покривът е с наклон 3%. Естественото осветление се осъществява с прозорци по фасадите в офисните части и покривни прозорци в складовата част.

Интериор и екстериор
Фасадата е модерна, с обеми и форми характерни за производственото строителство. Фасадата е решена с хоризонтално монтирани панели минерална вата. Прозорците са с PVC дограма със стъклопакет и безцветно стъкло. Предвидени са необходимите топло и хидроизолации, съобразно действащите нормативи. Декоративни елементи от HPL придават индивидуалност на двете сгради, като подчертават входовете и оформят разпознаваемия им характер – вертикални елементи по трите страни на административните сгради.

Ландшафтно оформление
Обща площ 17 845.00 m², от които около 3 600 m² - /20.17 %/ предназначени за озеленяване.

Проектът предвижда
1. Засаждане на широколистни дървета с кълбовидна корона на входовете и пирамидални форми от западната част на парцела.
2. Засаждане на жив плет едроразмерни и бързорастящи храсти. Засаждането е едноредно.
3. Засаждане на средноразмерни иглолистни видове и стелещи иглолистни видове, оформени като декоративни групи.
4. Засаждане на цъфтящи храсти, оформени като свободно-растящи групи около местата на преминаване.
• Засаждане на почвопокривни растения върху административна сграда.
5. Откритите площи се затревяват с тревни смески за лънчеви терени

Растенията, предвидени за озеленяване са с високи декоративни качества, сухоустойчиви, бързорастящи и невзискателни, подходящи за климатичните условия на района, а тези за жив плет- понасящи подрязване.© 2020 Archinova All rights reserved!