Номиниран 2023

Категория: Проекти - Еднофамилни жилищни сгради

VR HOUSE

Проектант: UNITED MASTER ARCHITECTS, арх.Елица Панайотова, арх. Георги Грудлев

Информация

Едноетажната сграда е разположена в покрайнините на видинско село с необезпокоявана панорамна гледка пред себе си.

Предназначена е за семейството на млад предприемач и е подчинена на изискването за просторна дневна с трапезария и кухня и три спални зони – една за младото семейството и две за родители и гости.
За постигане на уединеност са предвидени две декоративни стени, които обособяват богато озеленени дворове пред всяка от спалните.
Дневният тракт е богато остъклен, с открита веранда, която прави връзка с външния басейн. В североизточния край е оформен кът за сядане, покрит с елегантна метална пергола. Верандата е напълно отворена към гледката и водната площ и частично затворена от североизток и югозапад чрез метални слънцезащитни елементи.

Фасадните стени са зидани с тухли Wienerberger Porotherm 25N+F Light, а вътрешните преградни стени – по системи W112 на Кнауф. Покривът е метална конструкция.

Желанието на Възложителя е сградата да е с изчистени форми, естествени и съвременни материали – настилките са шлайфан бетон и паркет, стените са с латекс и дървена ламперия по архитектурен детайл, таваните са окачени, баните са изпълнени с керамика.© 2020 Archinova All rights reserved!