Номиниран 2023

Категория: Проекти - Еднофамилни жилищни сгради

HOUSE 323

Проектант: Kontur studio LTD, арх. Рая Даскалова, арх. Цвета Недялкова

Информация

Имотът се намира в гр. Варна. Теренът е с изразена денивелация и гледка към морето. Районът се застроява интензивно през последните години като наоколо са построени еднофамилни и многофамилни жилищни сгради.

Основната цел на проекта е да се осигури гледка, която да не бъде скрита от новите сгради наоколо. Желанието на възложителя е да се заложат естествени материали. Заложени са висококачествени инсталации, които да направят сградата устойчива и да постигнат висока енергоефективност по време на експлоатация.

Подходът в имота осигурява пешеходен и автомобилен достъп, като е предвидено и едно подземно паркомясто с платформа. Първият етаж осигурява достатъчно голямо пространство за дневна, кухня и трапезария, както и сервизни помещения към тях.

Вторият етаж осигурява две големи спални със самостоятелни бани.

В подпокривното пространство са разложени баня със сауна, както и голямо помещение с прилежаща лоджия, с изложение към гледката.

Жилищните помещения на първия етаж са максимално отворени към градината. Стаите обърнати на юг са остъклени максимално, за да се размие границата между околната среда и интериора.© 2020 Archinova All rights reserved!