Церемония 2020

Церемония 2020

Независимо, че годината беше трудна, различна и пълна с предизвикателства заради ситуацията с Ковид-19, поехме риска да организираме Седмото издание на Годишните архитектурни награди - ARCHINOVA 2020. Конкурсът протече под мотото "Големите таланти имат нужда от признание" и в него се включиха 83 участници със 164 проекта, състезаващи се в 11 категории. Журито оцени отделно проекти, реализации и концепции, като в последната категория участваха и студенти по архитектура.

Извънредните мерки заради пандемията бяха причината журито от девет утвърдени български архитекти с председател арх. Ангел Захариев да заседава онлайн, а вместо церемония по награждаването подготвихме за вас специален филм, което ни даде възможност да представим не само номинираните и спечелилите проекти, коментарите на победителите и на партньорите на конкурса, но и интервюта с членовете на журито за развитието и проблемите на съвременната българска архитектура.

Победителите в Годишните архитектурни награди ARCHINOVA 2020 бяха обявени на 16 декември. Номинирани са 37 проекта, а спечелилите са 15 (9 победители и 6 специални награди). Гледайте филма от седмото издание на конкурса тук или в YouTube канала на ARCHINOVA.

 

 

Видеата на победителите в конкурса можете да гледате тук.

Интервютата с членовете на журито на конкурса можете да гледате тук

Галерия

© 2020 Archinova All rights reserved!